Muzikant en zanger J.J. Cale overleden

J.J. Cale in

De Amerikaanse singer-songwriter en gitarist J.J. Cale is vrijdag op 74-jarige leeftijd overleden. Dat is bekendgemaakt via de website van de artiest.

John Weldon Cale werd in december 1938 geboren in Tulsa, een stad in Oklahoma. Als muzikant zou J.J. Cale een van de bekendste vertolkers van de zogenaamde tulsa sound worden. Deze muziekstijl wordt vaak omgeschreven als een mix van rockabilly, rock ‘n’ roll, en blues. In verschillende van zijn nummers zong Cale ook over Tulsa en Oklahoma.

J.J. Cale werd onder meer beroemd doordat Eric Clapton twee nummers van zijn hand succesvol coverde: After Midnight en Cocaine. Clapton was zeker niet de enige muzikant die zich liet inspireren door de laid back sound van J.J. Cale. Ook bekende artiesten en groepen als Lynyrd Skynyrd, Deep Purple, Johnny Cash, Captain Beefheart, Santana en Bryan Ferry namen nummers van hem op.

- advertentie -

De Amerikaan overleed vrijdag in een ziekenhuis in La Jolla (Californië) aan de gevolgen van een hartaanval.

J.J. Cale – Travelin’ light:

Muziek van J.J. Cale

De kwadrant - Foto: Gemeente ZutphenAfgelopen voorjaar werd in…
Rita Reys in 2009 - Foto: CC/JurjendonkersDe Nederlandse jazz-zangeres

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: