Myceense necropolis ontdekt op Peloponnesos

Foto: greeknewsagenda.gr

Archeologen van de Universiteit van Udine hebben een 3500 jaar oude Myceense necropolis ontdekt bij Aigio, een havenplaats aan de Golf van Korinthe.

De twee ontdekte graven lijken op een soort kamers en werden uitgehouwen in de rotsachtige helling van een heuvel. Op een tableau op de top van deze heuvel bevond zich in de oudheid de nederzetting Trapeza (τράπεζα betekent ‘tafel’ in het Grieks).

De archeologen vonden ook een aantal rijkelijk gedecoreerde keramische vazen die perfect bewaard zijn gebleven. Deze vondst zou wijzen op de aanwezigheid van een eliteklasse, omdat alleen gespecialiseerde vaklieden deze potten maakten en ze dus zeer kostbaar waren.

- advertentie -

Verder werden er op de heuvel resten aangetroffen van een grote monumentale tempel, die dateert uit 500 voor Christus. De tempel hoorde waarschijnlijk bij de stad Rhypes. Rhypes was één van de twaalf steden van Achaea, een Oudgriekse landstreek in het noorden van de Peloponnesos.


~ Natascha NeefParakalo

De nederzetting - Nationaal archeologisch instituut BulgarijeArcheologen hebben in…
amsterdam-historische-straten
Historische straatnamen AmsterdamAmsterdam heeft in de loop der eeuwen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: