Mysterieus pakketje na 100 jaar geopend

Still video vgtv

In Noorwegen wordt vrijdag een mysterieus pakketje geopend dat precies honderd jaar geleden door een Noorse burgemeester werd dichtgeplakt.

De burgemeester van het plaatsje Sel, Johan Nygaard, plakte het pakketje een eeuw geleden niet alleen dicht, hij bepaalde ook dat het pas honderd jaar later geopend mocht worden.

Sinds die tijd is er veel over de inhoud van het pakketje gespeculeerd, maar tot nu toe konden de Noren hun nieuwsgierigheid bedwingen. Het pakketje bleef, zoals de

- advertentie -burgemeester bevolen had, dicht. Vrijdag wordt het pakketje dan eindelijk geopend. Die opening is live te volgen op internet.

Het gaat om een iets meer dan drie kilo wegend pakket van 40 centimeter breed en 28 centimeter lang. Burgemeester Nygaard schonk het pakket in 1920 aan de gemeentelijke administratie maar gaf toen wel aan dat het pas in 2012 geopend mocht worden.

In het dorpje Sel en daarbuiten wordt momenteel druk gespeculeerd. Sommigen vermoeden dat er aandelen in het pakket zitten. Weer anderen denken dat er dagboeken van de burgemeester inzitten. Vrijdagmiddag om 18:00 uur wordt het mysterie ontrafeld.

Filmpje (met ondertiteling) over het mysterieuze pakket:

'Bezuinigingen kunst en cultuur vallen mee'De bezuinigigen op de…
Richard III van EngelandBritse historici denken misschien het graf…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: