N8 Sokkels naar EYE en Museum van Loon

Twee musea in de hoofdstad krijgen geld van de organisatie van Museumnacht Amsterdam: Filmmuseum EYE en Museum van Loon. Het geld, respectievelijk 20.000 en 10.000 euro, is bedoeld voor projecten voor jongeren.

De Museumnacht bestaat vijftien jaar en daarom besloot de organisatie een prijs in te stellen. Met twee zogenaamde N8 Sokkels, een van goud en een van zilver, wil men de ontwikkeling van museale projecten voor Amsterdamse jongeren stimuleren. De afgelopen tijd kon het publiek stemmen op verschillende musea.

Filmmuseum Eye won de Gouden N8 Sokkel voor het project ‘Silent Films, Loud Music!’. De zilveren versie van de prijs ging naar Museum Van Loon met het project ‘Cultuurkaart voor het MBO’.

De twee musea weten waar ze het prijzengeld voor gaan gebruiken. EYE gaat klassieke oude films zonder geluidsopname toegankelijk maken voor een jongere doelgroep. Museum Van Loon gebruikt het geld om een lobby te starten voor een cultuurpas voor jongeren in het MBO.

- advertentie -
Museumnacht Amsterdam
De Museumnacht Amsterdam is helemaal uitverkocht. Het evenement zal zaterdagavond naar verwachting…
Oude foto van het Stedelijk Museum - cc
Het Stedelijk Museum in Amsterdam bereidt een tentoonstelling voor waarin het stilstaat…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: