Naamgenoten hoofdrolspelers Gouden Eeuw gratis naar tentoonstelling

Dankzij een geraffineerde propagandacampagne werd Constantijns prins Willem III koning van Engeland – Pamflet (1688) – KB

Mensen die dezelfde naam hebben als één van de hoofdrolspelers van de Haagse expositie Constantijn & Christiaan Huygens – Een Gouden Erfenis kunnen deze zomer gratis naar binnen.

De Huygens Tentoonstelling wil van juli tot augustus elke week een andere BN’er uit de Gouden Eeuw centraal stellen. In die week kunnen mensen met dezelfde naam gratis naar binnen met een identiteitskaart (als ze minstens één betalende bezoekers bij zich hebben).

Het gaat onder meer om mensen met de namen Christiaan, Frederik Hendrik en Amalia. Een vrouw met die laatste naam, Amalia van Solms, liet voor haar overleden man Frederik Hendrik de Oranjezaal in Huis ten Bosch bouwen. Een replica daarvan is het hoogtepunt van de tentoonstelling in de Grote Kerk in Den Haag.

- advertentie -

Gedurende de zomervakantie kunnen naamgenoten op de volgende data gratis terecht in de Grote Kerk:

  • 16 t/m 21 juli: Frederik Hendrik (1584)
  • 23 t/m 28 juli: Constantijn (1596)
  • 30 juli t/m 4 aug: Amalia (1602)
  • 6 t/m 11 aug: Christiaan (1629)
  • 13 t/m 18 aug: Willem (naar Willem III, 1650)
  • 20 t/m 25 aug: Mary (naar Mary Stuart, 1662)

Alle Gouden Erfgenamen kunnen hun kaartjes kopen via www.huygenstentoonstelling.nl/gouden-erfgenaam-actie (actiecode is de naam van die week) of vanaf 16 juli aan de kassa.

Poster voor de Nacht van de Geschiedenis 2013De Nacht…

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier