Nacht van de Geschiedenis dit keer in gehele Rijksmuseum

Poster voor de Nacht van de Geschiedenis 2013

De Nacht van de Geschiedenis, het feestelijke begin van de Maand van de Geschiedenis, werd vorig jaar voor het eerst gehouden in het Rijksmuseum. Toen werd het nieuwe Atrium er speciaal voor opengesteld. Dit jaar vindt de Nacht van de Geschiedenis voor het eerst in het gehele Rijksmuseum plaats.

Thema van de geschiedenismaand is dit keer Vorst & Volk. Tijdens de Nacht onderzoekt het Rijksmuseum “de soms moeizame verhouding tussen het volk en zijn vorst, of deze nu koning was of stadhouder, in Nederland woonde of daarbuiten, man was of vrouw”. Het museum:


Een volk kan zonder vorst, maar een vorst niet zonder volk.

Journalist en publicist Ian Buruma is de hoofdspreker op de tiende Nacht van de Geschiedenis.

- advertentie -

Tijdens de Nacht van de Geschiedenis kan het publiek een keus maken uit een groot programma-aanbod, bestaande uit debatten, interviews, workshops en een traditionele Petje op, Petje af quiz . Daarnaast is een Moordspel Willem van Oranje, worden er mini-opera’s opgevoerd en staan conservatoren in de verschillende eeuwen van de museumpresentatie op zeepkisten om een opfriscursus over verschillende koningshuizen te geven.

Libris Geschiedenisprijs

De avond sluit af met een spetterend feest in het Atrium van het Rijksmuseum. Ten slotte worden op de Nacht van de Geschiedenis de vijf genomineerden voor de Libris Geschiedenisprijs geïnterviewd.

Kaartverkoop voor de Nacht van de Geschiedenis begint op 26 augustus. Kaarten kosten 20 euro. Meer informatie over de geschiedenisnacht is te vinden op: www.nachtvandegeschiedenis.nl

Gerelateerde uitgaven:

Saskia van Uylenburgh - Rembrandt van Rijn (Collectie the…
Dankzij een geraffineerde propagandacampagne werd Constantijns prins Willem III…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: