Nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum

De Maand van de Geschiedenis wordt net als voorgaande jaren ook dit keer weer afgesloten met een Nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum. Op zaterdagavond 29 oktober kan het Rijksmuseum niet alleen in relatieve rust bezocht worden, er zijn ook bekende sprekers, debatten, lezingen en interviews. Thema van dit jaar is ‘grenzen’.

Zaterdag 29 oktober 2016 – 20.00 – 1.00 uur

Het programma van de Nacht van de Geschiedenis:

  • Interview Clairy Polak met historica Jolande Withuis naar aanleiding van haar biografie van koningin Juliana
  • Historicus James Kennedy vertelt over de invloed van grenzen op de Amerikaanse verkiezingen.
  • Beatrice de Graaf spreekt over het schijnbaar grenzeloze terrorisme. Is dat wel echt zo? En zitten terroristen niet aan de grenzen van hun eigen kunnen?
  • De Britse historicus David Armitage zal aan de hand van de lange geschiedenis van burgeroorlogen de huidige voorbeelden inzichtelijk maken.
  • Leonard Ornstein interviewt Yasmine Allas en Khadija Arib over hun persoonlijke geschiedenissen waarin verschillende culturen grenzen deden vervagen.
  • En lezingen van Paul Schnabel over de grenzen van het schoolvak Geschiedenis, Ruben Terlou over de grens aan vrijheid in China, Gloria Wekker over hoe het koloniale verleden nog steeds doorwerkt en Geert Mak over Jan Six.

Naast lezingen zijn er ook een dansvoorstelling, een eindexamentour Geschiedenis en Verhalen op Zaal met de conservatoren van het Rijksmuseum.

Meer informatie, kaarten, aanmelding: www.rijksmuseum.nl/nl/nacht-van-de-geschiedenis

Rijksmuseum - Nacht van de Geschiedenis

Rijksmuseum – Nacht van de Geschiedenis

Maand van de Geschiedenis
Vandaag is de dertiende editie van de Maand van de Geschiedenis van…
Jan Pieterszoon Coen-straat in Utrecht (Google Maps)
De politieke partij DENK wil dat de straatnamen in Nederland op de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: