Lady Nancy Astor, de eerste politica van Engeland

Als je bij Triviant de vraag ‘Wie was het eerste vrouwelijke parlementslid van Engeland?’ krijgt, zit je alleen goed als je ‘Lady Nancy Astor’ antwoordt.

Deze vrouw was een feministe van Amerikaanse komaf die namens de Conservatieve partij op 1 december 1919 lid werd van het Engelse Lagerhuis. Tot 1945 bleef ze hier lid. Haar ruzies met Winston Churchill zijn beroemd.

Gif in de thee

Nancy Astor had het vaak niet erg op Winston Churchill en zei tijdens een debat eens: “Als ik uw vrouw was, zou ik gif in uw thee doen!” Churchill bewees echter onmiddellijk rap van tong te zijn. Zijn antwoord:

“Als ik uw man was, zou ik het opdrinken!”

Nancy zelf pareerde de leider van Engeland echter ook meer dan eens. Als Churchill op een dag zegt dat “de aanwezigheid van een vrouw in het parlement aanvoelt alsof een onbekende zijn badkamer in komt lopen”, antwoordt de politica dat Churchill “niet knap genoeg is om zulke angsten te hebben”.

- advertentie -
Napoleon leed aan ailurophobia
Grote mannen, grote daden. De Franse koningen Henry III, Louis XIV en…
Presidentieel staatsieportret van Martin Van Buren.
Daguerreotype van Martin Van BurenDe achtste president van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: