Nationaal Archief lanceert historische voetbal-app

Voetbal van toen

Het Nationaal Achief heeft een mobiele historische voetbalapplicatie ontwikkeld. Dat meldt Sportgeschiedenis.nl.

De applicatie, getiteld Voetbal van toen is sinds kort gratis te downloaden en zowel geschikt voor de iPhone en Android. De vroege geschiedenis van het Nederlands elftal staat in de applicatie centraal. Gebruikers kunnen onder meer historische foto’s bekijken of deelnemen aan een speciaal voor de app ontwikkelde quiz. Het Nationaal Archief:

‘Voetbal van toen’bevat niet alleen informatie over het Nederlandse voetbalelftal, maar vooral heel veel schitterend beeldmateriaal van ‘Oranje’ en ‘onze jongens’. Ongeveer 1800 foto’s van het Nederlands elftal uit de periode 1894 – 1956 zijn te bekijken. Kiekjes van het allereerste elftal bijvoorbeeld, dat toen nog niet het nationale team was, maar onder de naam ‘Bondselftal’ internationale wedstrijden speelde. Maar ook foto’s van de Olympische Spelen waaraan het Nederlands voetbalelftal meerdere keren deelnam, de Wereldkampioenschappen uit de jaren dertig van de 20e eeuw en de vele vriendschappelijke wedstrijden die Nederland tegen België speelde.

De applicatie is ontwikkeld in samenwerking met de Stichting Vrienden van het Nationaal Archief en de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond.

- advertentie -

Nederland-België uit 1959:

Foto: Zaans Museum, Y.ZwartDe burgemeester van Zaanstad, Geke Faber,…
Biograaf Lambert Giebels overledenIn Breda is woensdag de Nederlandse…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: