Nationaal Monument Kamp Vught winnaar Museumprijs

Nationaal Monument Kamp Vught is de winnaar van de Museumprijs 2015. Dat is dinsdag bekendgemaakt. Aan de prijs is een geldbedrag van honderdduizend euro verbonden.

Kindergedenkteken in Kamp Vught

Kindergedenkteken in Kamp Vught

Dit jaar maakten drie oorlogsmusea kans op de jaarlijkse prijs. Naast Kamp Vught waren Verzetsmuseum Amsterdam en het Nationaal Militair Museum in Soest genomineerd. De afgelopen weken kon het publiek online stemmen op deze musea. Dit jaar stemde een recordaantal van 79.568 mensen.

Tot het einde bleef het spannend welk museum zou winnen. Tussen de nummers één en twee en twee en drie zat de gehele stemperiode niet meer dan 3.500 stemmen verschil. Uiteindelijk won Nationaal Monument Kamp Vught met 29.518 stemmen, op de voet gevolgd door Verzetsmuseum Amsterdam (26.240 stemmen) en Nationaal Militair Museum (23.810 stemmen).

Jeroen van den Eijnde, directeur Nationaal Monument Kamp Vught:

- advertentie -

“Ik ben geweldig blij en trots dat wij deze prijs hebben gewonnen. Het is in de eerste plaats een erkenning voor de gezamenlijke inspanning die talloze vrijwilligers en een klein team leveren, om deze indrukwekkende plek en de verhalen die ermee verbonden zijn, in stand te houden. Dit resultaat toont aan hoeveel mensen ons herinneringscentrum steunen. En dat zij het belangrijk vinden om het verhaal van de Tweede Wereldoorlog zichtbaar te houden en vrijheid niet als iets vanzelfsprekends te ervaren.”

Boek: De geschiedenis van kamp Vught

Op 4 mei 1956 onthult koningin Juliana het Nationaal Monument op de…
Paleis op de Dam en Nationaal Monument in Madurodam (cc)
In miniatuurstad Madurodam in Den Haag wordt vanavond, naar aanleiding van Dodenherdenking,…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: