National Gallery leent Van Ruysdael uit

National Gallery in Londen – Foto: CC/John Winfield

In 2013 zal in het Historisch Museum Deventer een beroemd schilderij van Salomon van Ruysdael (ca. 1600-1670) te zien zijn. Het zeventiende-eeuwse schilderij wordt uitgeleend naar aanleiding van het honderdjarig bestaan van het Deventer museum.

Het schilderij uit 1657, getiteld Gezicht op Deventer gezien vanuit het Noordwesten maakt onderdeel uit van de vaste presentatie van de National Gallery in Londen. Vaak worden dit soort werken niet uitgeleend maar voor het jubilerende Historisch Museum Deventerwordt dus een uitzondering gemaakt.

- advertentie -

Het schilderij zal in Deventer te zien zijn in de tentoonstelling Rondom Ter Borch, Zeventiende-eeuwse Deventer schilders. Op de Van Ruysdael is de stad Deventer te zien met de Bergkerk, de Lebuïnuskerk, Vispoort maar ook de molens aan de noordzijde van de stad.

Het Historisch Museum Deventer:

Ruysdael is te zien als pionier van het naturalistisch landschap en dit schilderij geldt als het beste stadsgezicht op Deventer.


Gezicht op Deventer gezien vanuit het Noordwesten – Salomon van RuysdaelIn de expositie staat het werk van Gerard ter Borch centraal. Het wordt aangevuld met andere landelijk bekende zeventiende-eeuwse schilders zoals Pieter van Anraedt, Bartholomeus Breenbergh, Hendrick ter Brugghen en Jacob Hogers. De tentoonstelling van Historisch Museum Deventer wordt verder aangevuld met een vijftal bruiklenen uit Nederlandse musea.

De tentoonstelling Gezicht op Deventer gezien vanuit het Noordwesten zal ten zien zijn van 27 april tot en met 25 augustus 2013

isenbran-maria-kind-rijksmuseum
Maria met kind - Adriaen Isenbrant, ca. 1530 (Rijksmuseum)Het…
AviodromeNationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome in Lelystad heeft surseance van betaling…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: