Natuurhistorische collecties verhuizen naar Leiden

Zoölogisch Museum – Foto: uva.nl

Momenteel wordt de zoölogische collectie van het Zoölogisch Museum in Amsterdam verhuisd naar het Natuurhistorisch Museum in Leiden. Een grootscheepse operatie.

De collectie bevond zich de afgelopen jaren in verschillende panden van de Universiteit van Amsterdam, de voormalige beheerder van het museum. Enige tijd geleden werd door de overheid bepaald dat de collecties van het Zoölogisch Museum, Nationaal Herbarium en Naturalis bijeengebracht moeten worden. Uiteindelijk is het de bedoeling dat alle universitairenatuurhistorische collecties naar Leiden verhuizen.

- advertentie -

De instituten vormen daar samen het Nederlands Centrum voor Biodiversiteit (NCB) Naturalis. Dit centrum zal straks beschikken over een collectie van 37 miljoen planten, gesteenten, opgezette dieren en fossielen.

Actualiteitenrubriek EénVandaag maakte een reportage over de verhuizing van de collectie van het Zoölogisch Museum Amsterdam naar Naturalis in Leiden. In deze reportage wordt onder meer stilgestaan bij de bezuinigingen die de aanleiding hebben gevormd voor de grote verhuizing.

Zoölogisch museum verhuist naar Leiden

sitestat

caesar-van-everdingen-venusbuste-gr
Trompe l'oeil met Venusbuste - Caesar van Everdingen, 1665…
[caption id="attachment_11983" align="alignleft" width="265"]Campagnebeeld voor de inloopworkshopGrafisch vormgever, tekenaar en kinderboekenschrijver Dick…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: