Dark
Light

Natuurhistorische collecties verhuizen naar Leiden

Auteur:
1 minuut leestijd

Zoölogisch Museum – Foto: uva.nl
Momenteel wordt de zoölogische collectie van het Zoölogisch Museum in Amsterdam verhuisd naar het Natuurhistorisch Museum in Leiden. Een grootscheepse operatie.

De collectie bevond zich de afgelopen jaren in verschillende panden van de Universiteit van Amsterdam, de voormalige beheerder van het museum. Enige tijd geleden werd door de overheid bepaald dat de collecties van het Zoölogisch Museum, Nationaal Herbarium en Naturalis bijeengebracht moeten worden. Uiteindelijk is het de bedoeling dat alle universitaire



natuurhistorische collecties naar Leiden verhuizen.

De instituten vormen daar samen het Nederlands Centrum voor Biodiversiteit (NCB) Naturalis. Dit centrum zal straks beschikken over een collectie van 37 miljoen planten, gesteenten, opgezette dieren en fossielen.

Actualiteitenrubriek EénVandaag maakte een reportage over de verhuizing van de collectie van het Zoölogisch Museum Amsterdam naar Naturalis in Leiden. In deze reportage wordt onder meer stilgestaan bij de bezuinigingen die de aanleiding hebben gevormd voor de grote verhuizing.

Zoölogisch museum verhuist naar Leiden

sitestat

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×