‘Nazi’s planden biologische aanval op Engeland’

Anthrax

De nazi’s planden tijdens de Tweede Wereldoorlog een biologische aanval op Engeland. Dat meldt de BBC op basis van enkele deze week vrijgegeven geheime documenten.

Volgens de documenten wilden de nazi’s Engeland in maart 1941 massaal aanvallen. Daarbij zouden de Duitsers de mogelijkheid van biologische aanvallen zeer serieus hebben overwogen. De nazi’s zouden onder meer met speciale vliegtuigen schadelijk gas boven Engeland hebben willen verspreiden. In de documenten wordt ondermeer gesproken over mosterdgas en antrax.

- advertentie -

De Britse diensten schrijven verder dat de Duitsers met de biologische aanval paniek wilden zaaien onder de bevolking. Ze hoopten dat er vervolgens een massale evacuatie op gang zou komen waardoor grote wegen verstopt zouden raken. De veiligheidsdiensten meldden ook dat de Duitsers van plan waren de Britten valselijk te beschuldigen van biologische aanvallen om zo hun eigen aanvallen te rechtvaardigen.

In januari 1941 veegde Hitler de invasieplannen uiteindelijk van tafel.

Barak in TheresienstadtIn Herinneringscentrum Kamp Westerbork wordt zondag 26…
Kommandantur van Kamp VughtGedurende de maanden juli en augustus…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: