Nebraska

Vlag van Nebraska

Vlag van Nebraska


Amerikaanse staat met de bijnaam Cornhusker State. Nebraska heeft een oppervlakte van 200.520 km² en ongveer 1,9 miljoen inwoners. Omaha is de grootste stad van de staat maar niet de hoofdstad. Dat is Lincoln.

Voor de komst van blanke kolonisten werd Nebraska bewoond door verschillende indianenstammen. De eerste blanken die het gebied aandeden waren van Franse komaf. In de 16e en 17e eeuw werden delen van het gebied al bewoond door Franse pelsjagers.

Pas als de Amerikaanse explorers Meriwether Lewis and William Clark in opdracht van de toenmalige president Thomas Jefferson tussen 1804 en 1806 het continent verkennen, krijgt Nebraska meer bekendheid en komen er ook steeds meer kolonisten naar het gebied.

- advertentie -
De staat Nebraska in het rood gemarkeerd

De staat Nebraska in het rood gemarkeerd

Door de toestroom van kolonisten worden de indianen die al lange tijd in het gebied woonden meer en meer opgejaagd. Onder meer indianen van de stammen de Pawnees en de Omaha’s worden gedwongen (delen van hun) land
af te staan.

Nebraska hoorde van 1700 tot 1803 bij het Franse Louisiana. In 1854 werd het gebied officieel een territotium. Op 1 maart 1867 trad Nebraska als staat toe tot de Unie.

Link:

Vlag van Montana
Vlag van Montana Staat in het noorden van Amerika…
Vlag van Nevada
Vlag van Nevada Staat in het oosten van Amerika…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: