Nederland krijgt tweede trappistenbier

Nederland krijgt tweede trappistenbier

Nederland krijgt tweede trappistenbier

Vanaf komend najaar heeft Nederland een tweede trappistenbier. Het nieuwe bier, gebrouwd door de monniken van de abdij Maria Toevlucht, wordt genoemd naar de plaats waar het gemaakt wordt: Zundert.

De monniken verbouwden een oude koeienstal van kloosterboerderij De Kievit tot brouwerij. Verwacht wordt dat de nieuwe trappist vanaf begin november verkocht kan worden. Het bier zal dan verkocht worden in de abdijwinkel, horecazaken en drankenhandels. Nederland had tot nu toe één trappistenbier: La Trappe. België heeft er zes.

Binnen de muren van de abdij

Trappistenbier heeft een lange geschiedenis en niet ieder bier dat door monniken gebrouwen is mag het predicaat trappist voeren. Een andere voorwaarde is bijvoorbeeld dat het product binnen de muren van de abdij moet worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.

Lees hier een achtergrondartikel over de geschiedenis van trappistenbier

- advertentie -

Boeken over bier

George Duke - Foto: CC / Chris Hakkens…
Still uit de video
Donderdag is er een eind gekomen aan de vastenmaand voor moslims, de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: