‘Nederland Leest’ dit jaar in teken Godfried Bomans

Erik of Het klein insectenboe

Het werk Erik of Het klein insectenboek van Godfried Bomans staat centraal tijdens de eerstvolgende editie van ‘Nederland Leest’. De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) heeft dat maandag bekendgemaakt.

Met de jaarlijkse leescampagne wil CPNB lezen in Nederland promoten. Leden van de bibliotheek krijgen gedurende de maand november een gratis exemplaar van het boek.


Het is de bedoeling dat de lezers vervolgens over het boek in discussie gaan.

- advertentie -

Erik of Het klein insectenboek verscheen in 1941 en gaat over een klein jongetje dat op een nacht door een schilderij kruipt en zo kennis maakt met de wereld van de insecten. Op het eerste gezicht een hele vreemde wereld, maar als Erik Pinksterbloem wat langer ‘onder de insecten’ is, blijken veel van deze dier herkenbaar menselijke karaktereigenschappen te bezitten. Het verschil tussen mensen en insecten is helemaal niet zo groot.

Het boek werd in 2004 verfilmd door Gidi van Liempd.

Trailer van de verfilming van het boek:

trein-winter
Waarom de treinen in 1963 gewoon bleven rijdenDat de…
passion-2013-den-haag
The Passion 2013The Passion, een jaarlijks muzikaal spektakel rond…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: