Nederland Leest ‘Het leven is vurrukkulluk’

Het leven is vurrukkulluk

De leescampagne Nederland Leest staat dit jaar in het teken van Het leven is vurrukkulluk van Remco Campert.

Het leven is vurrukkulluk kwam in 1961 uit en was het romandebuut van Remco Campert. Het boek draait om twee vrienden, Mees en Boelie, die verliefd worden op een zestienjarige meisje genaamd Panda. Nadat dit meisje een oude man heeft beroofd organiseert het drietal een groot feest.

Camperts romandebuut werd

- advertentie -destijds erg goed ontvangen door de literaire critici, onder meer vanwege de lichte en ironische verteltrant. Het boek is inmiddels een klassieker uit de Nederlandse literatuur.

Van vrijdag 21 oktober tot en met vrijdag 18 november 2011 kunnen bibliotheekleden gratis een exemplaar van het boek ophalen in hun bibliotheek. Nederland Leest wordt in 2011 voor de zesde keer georganiseerd. Tijdens eerdere edities stonden onder meer Oeroeg van Hella S. Haasse (2009) en De gelukkige klas van Theo Thijssen (2007) centraal.

Kenau op een schilderij van Barend Wijnveld en J.H.…
[caption id="attachment_12039" align="alignleft" width="265"]Begraafplaats bij Srebrenica - Foto: CC / Michael BükerDe…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: