Nederland Leest officieel van start

Erik of Het klein insectenboek - Godfried Bomans

Erik of Het klein insectenboek – Godfried Bomans

De jaarlijkse campagne Nederland Leest is vrijdag officieel van start gegaan. Het startschot werd gegeven door bioloog Midas Dekkers tijdens een bijeenkomst in Naturalis in Leiden.

Tijdens deze editie van Nederland Leest staat het boek Erik of Het klein insectenboek van Godfried Bomans centraal. Gedurende de maand november geven bibliotheken dit boek kado aan hun leden.

Erik of Het klein insectenboek verscheen in 1941 en gaat over een klein jongetje dat op een nacht door een schilderij kruipt en zo kennis maakt met de wereld van de insecten. Op het eerste gezicht een hele vreemde wereld, maar als Erik Pinksterbloem wat langer ‘onder de insecten’ is, blijken veel van deze dier herkenbaar menselijke karaktereigenschappen te bezitten. Het verschil tussen mensen en insecten is helemaal niet zo groot.

Nederland Leest wordt voor de achtste keer georganiseerd. Vorig jaar stond De donkere kamer van Damokles van W.F. Hermans centraal.

- advertentie -

Op 13 november is er een Voorleesestafette. Bekende naamgenoten van de hoofdpersoon van Bomans’ boek, waaronder cabaretier Erik van Muiswinkel en presentator Erik van der Hoff, lezen dan voor uit Erik of het klein insectenboek.

Het boek van Bomans is ook verfilmd:

Erfgoedprijs voor gemeente KampenDe gemeente Kampen is de…
Foto: stock.xchngMinister Bussemaker van Cultuur gaat bij het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: