Nederlands Dagboekarchief naar Meertens Instituut

Foto: dagboekarchief.nl

Het Nederlands Dagboekarchief wordt vanaf 11 februari ondergebracht bij het Meertens Instituut in Amsterdam. De twee instanties willen zich beide inspannen om de documenten voor de ondergang te bewaren en in dienst te stellen van wetenschappelijk en particulier onderzoek en het onderwijs.

Het Nederlands Dagboekarchief verzamelt en beheert (ongepubliceerde) dagboeken, reisdagboeken, memoires, brieven en


briefwisselingen uit het hele Nederlandse taalgebied en maakt deze toegankelijk voor wetenschap en onderwijs en voor particulier onderzoek. Poëzie-albums vormen een apart onderdeel van de collecte.

- advertentie -

Monica Soeting, samen met Mirjam Nieboer een van het Nederlands Dagboekarchief:

Persoonlijke verhalen van bijvoorbeeld verpleegsters, leraren, bestuurders, huisvrouwen of immigranten blijken keer op keer een bron van informatie te zijn op het gebied van onder andere geschiedenis, sociale geschiedenis, cultuurgeschiedenis, letterkunde en psychologie. Wij zijn dan ook erg blij met de samenwerking én het onderdak dat het Meertens instituut ons biedt.

Bij het Meertens Archief vormt het Dagboekarchief straks een aparte collectie.

ruud Lubbers tijdens het interview bij NieuwsuurVolgens oud-premier Ruud…
Werelderfgoed van Timboektoe - Foto: UnescoHet merendeel van de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: