Nederlands elftal brengt bezoek aan Auschwitz

Barakken in Auschwitz – Foto: CC/Dirgela

Het Nederlands elftal zal tijdens het komende Europees Kampioenschap in Polen en Oekraïne een bezoek brengen aan voormalig concentratiekamp Auschwitz. De KNVB heeft dat zondag bekendgemaakt.

Het in Polen gelegen voormalige vernietigingskamp werd van 1940 tot de bevrijding door het Rode Leger in januari 1945 door de nazi’s gebruikt. In totaal werden tijdens de oorlog meer dan 1,5 miljoen mensen naar het kamp gedeporteerd. In het kamp werden zeker 1,1 miljoen mensen gedood, het merendeelJoden.

- advertentie -

Het concentratiekamp bevindt zich niet ver van de Poolse stad Krakau. Die stad wordt tijdens het komende EK door Oranje als uitvalsbasis gebruikt. Wanneer het Nederlands elftal het voormalige concentratiekamp precies zal bezoeken is nog niet bekend.

Ook de nationale elftallen van Duitsland en Engeland zijn van plan een bezoek aan Auschwitz te brengen.

Tijdens het afgelopen wereldkampioenschap, dat in Zuid-Afrika werd gehouden, bracht Oranje een bezoek aan Robbeneiland, het eiland waar Nelson Mandela jarenlang gevangen zat.

In Memoriam - Herinnering aan een vermoord kind"Als de…
Foto: Museum of British SurfingHet Museum of British Surfing…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: