Nederlands fort gevonden op Java

Archeologen hebben op het Indonesische eiland Java de restanten van een Nederlands fort uit de achttiende eeuw blootgelegd. Dat meldt de Jakarta Post.

Semarang. Plan van de stad Samarang met de profilen der fortificatien  Nationaal Archief

Semarang. Plan van de stad Samarang met de profilen der fortificatien (Nationaal Archief)

De vondst is vijf jaar geleden al gedaan in Semarang, een stad aan de noordkust van het eiland. Sinds die tijd is onderzoek gedaan en afgelopen week is een begin gemaakt met de eerste graafwerkzaamheden. Behalve restanten van het fort zelf stuitten de archeologen op ongeveer zestig centimeter diepte ook op een grote hoeveelheid keramiek en aardewerk.

Het bewuste fort werd rond 1750 gebouwd om Nederlandse kolonisten te huisvesten. In 1824 verliet en vernietigde men het fort.

Het fort had zeker zes bastions: Bastion de Smith, Bastion de Zee, Bastion de Hersteller, Bastion Amsterdam, Bastion IJzer en Bastion Ceylon. Deze bastions kunnen echter niet allemaal blootgelegd worden omdat ze zich deels bevinden onder grote gebouwen, waaronder een warenhuis en autobedrijf.

- advertentie -

De archeologen hopen binnenkort het uiteinde van bastion de Smith te vinden.

Mick Jagger - cc

[caption id="attachment_44889" align="alignleft" width="265"] Mick Jagger - cc

Een nijlpaardachtig dier dat negentien…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: