Nederlands-Indië en het belang van herinneren

Het Indisch Herinneringscentrum bestaat vijf jaar. Dit lustrum werd afgelopen zondag gevierd met een feestelijke bijeenkomst in Theater aan het Spui.

Het Indisch Herinneringscentrum in Arnhem werd opgericht om “de geschiedenis van Nederlands-Indië en Indonesië vanaf begin 1900 levend te houden”. Het centrum is gevestigd op Landgoed Bronbeek en wil van die locatie dé pleisterplaats voor de Indische gemeenschap maken.

- advertentie -

Indisch Herinneringscentrum


Naar aanleiding van het vijfjarig bestaan werd er een video gemaakt. In deze film komen onder meer schrijver Adriaan van Dis, historicus Hans Goedkoop en (oud)politici als Marlies van Veldhuijzen van Zanten, Els Borst en Mei Li Vos aan het woord. Zij vertellen over hun herinneringen en gedachten over Nederlands-Indië en Indonesië. Thema van de video is: Nederlands-Indië en het belang van herinneren. Hij is hierboven te bekijken.

Op de website van het Indisch Herinneringscentrum zijn meer filmpjes te vinden

Foto: www.huisdoorn.nlHet zit Huis Doorn niet mee. Terwijl het…
Foto: RijksmuseumHet musembezoek is dit jaar in Nederland weer…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: