Nederlands oorlogsschip uit 17de eeuw gevonden bij Trinidad

Een van de onderzoekers bij het wrak (uconn.edu)

Een van de onderzoekers bij het wrak (uconn.edu)

Bij Trinidad en Tobago in de Caribische Zee is een zeventiende-eeuws Nederlands oorlogsschip gevonden. Dat meldt de universiteit van Connecticut.

Archeologen ontdekten het wrak tijdens een zoektocht naar zestien schepen die in de zeventiende eeuw in de haven van Scarborough vergingen, tijdens de strijd tussen Fransen en Nederlanders. Enigszins bij toeval stuitten de onderzoekers toen op het Nederlandse schip ‘Huis de Kreuningen’, dat in 1677 aan de grond liep. De vondst was een verrassing omdat het wrak buiten het gebied lag dat oorspronkelijk onderzocht zou worden.

Volgens onderzoeksleider Kroum Batchvarov verkeert het schip nog in goede conditie. Rondom het wrak zijn onder meer negen kanonnen, aardewerken potten en bakstenen gevonden. De onderzoekers spreken van een “archeologische schatkamer”. De vondst zou veel nieuwe informatie kunnen opleveren over de maritieme geschiedenis.

Persephone
Mozaïek van AmphipolisDe mozaïekvloer die deze week werd…
Notitieboek van bioloog en fotograaf George Murray Levick (NZAHT)
Op Antarctica hebben wetenschappers een notitieboek van bioloog en fotograaf George Murray…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: