Nederlands werelderfgoed op nieuwe postzegels

Werelderfgoed-postzegels

Werelderfgoed-postzegels

PostNL heeft een nieuwe serie postzegels uitgebracht met daarop afbeeldingen van de Nederlandse werelderfgoederen. De zegels komen uit dankzij een samenwerking van het postbedrijf met Stichting Werelderfgoed.nl en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.


Op de postzegels zijn negen van de tien Nederlandse werelderfgoedlocaties afgebeeld. Het meest recente werelderfgoed, de Van Nellefabriek in Rotterdam, is opgenomen in een bijbehorende prestigeboekje. Deze locatie werd pas zeer recent toegevoegd aan de prestigieuze werelderfgoedlijst van Unesco.

RCE over het werelderfgoed:

Een plek op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is goed voor het toerisme en de economie. Op internationaal niveau worden de erfgoederen als onvervangbaar en uitzonderlijk gezien. Zo vertellen de verschillende Nederlandse monumenten elk een bijzonder verhaal over waterbeheer, de burgersamenleving of (land)ontwerp.

Versiering boven de ingang van de kerk in Groenlo - cc
Versiering boven de ingang van de kerk in…
[caption id="attachment_44407" align="alignleft" width="265"] Piramide van Cheops - ccDuitsland heeft vrijdag vijftien…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: