Nederlandse postzegels gedigitaliseerd

www.postzegelontwerpen.nl

Het Museum voor Communicatie in Den Haag lanceert woensdag een nieuwe website. Op de site www.postzegelontwerpen.nl zijn duizenden Nederlandse postzegels en hun ontwerpen te bekijken.

In de archieven van het Museum voor Communicatie zijn tienduizenden postzegels te vinden. Daarvan zijn er nu dus ruim tienduizend gedigitaliseerd en via de nieuwe website toegankelijk gemaakt voor het grote publiek. Het museum over de nieuwe site:Voor het eerst in onze geschiedenis wordt deze belangrijke collectie voor iedereen toegankelijk en daar zijn we best een beetje trots op. […] Een projectteam van conservatoren en registrators van het Museum voor Communicatie werkte twee jaar lang ononderbroken om alle objecten een goede beschrijving te geven, de verhalen bij de postzegels te vertellen en samen met Fabrique de website vorm en inhoud te geven.

Bezoekers van de site kunnen straks onder meer postzegels opzoeken via een tijdlijn. Hierdoor is eenvoudig te zien welke foto’s precies in welk jaar uitgebracht zijn. Behalve de postzegels zijn ook duizenden ontwerpen en drukproeven op de site te bekijken. Het digitaliseringsproject is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De nieuwe website woensdag vanaf 16:00 uur te bezoeken.

- advertentie -
Colin Firth als George VIDe historische film The King's…
Tyrannosaurus rexIn China zijn sporen ontdekt van een tot…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: