‘Nederlandse sloep’ gevonden onder World Trade Center

(Universiteit van Columbia)

(Universiteit van Columbia)

Vier jaar geleden werden op de plek waar tot 2001 het World Trade Center stond, resten gevonden van een schip. Onderzoek heeft aangetoond dat het om restanten gaat van een achttiende-eeuwse sloep die gemaakt werd naar Nederlands voorbeeld. De Universiteit van Columbia heeft dat deze week bekendgemaakt.


De sloep blijkt te zijn gemaakt van Amerikaanse witte eiken, die rond 1773 in de buurt van Philadelphia zijn gekapt. Een paar jaar voordat de bloedige onafhankelijkheidsoorlog tussen de Amerikaanse koloniën en Groot-Brittannië uitbrak.

Het gaat om een zogenaamde Hudson River Sloop. Dit vaartuig werd door de Nederlanders ontworpen om door ondiep en rotsachtig water te kunnen varen. De sloep werd waarschijnlijk gebouwd in Philapdelphia en zou zo’n twintig à dertig jaar dienst hebben gedaan, voor hij in New York een laatste rustplaats vond.

Wijnbeker van Perikles? - ekathimerini.com
Wijnbeker van Perikles? - ekathimerini.comBij bouwwerkzaamheden in Kifissia,…
De zomer van 1927 - Bill Bryson
De zomer van 1927 - Bill BrysonHet was…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: