Nederlandse speelfilm over het leven van Anne Frank

Anne Frank – Afb: Talent United

Er komt een Nederlandse speelfilm over het leven van Anne Frank. Filmproducent Paul Ruven van Talent United heeft dat vrijdag bekendgemaakt. Het is voor het eerst dat er in Nederland een speelfilm over Anne Frank wordt gemaakt.

Het is de bedoeling dat de film ongeveer in maar 2015 in première gaat, rond de zeventigste sterfdag van Anne Frank.


Eerder verschenen er Amerikaanse en Engelse films en tv-series over Anne Frank naar aanleiding van haar wereldberoemde dagboek,maar nooit eerder was er een Nederlandse speelfilm over het meisje. Filmproducent Paul Ruven:

- advertentie -

De film gaat niet alleen over het onderduiken in het achterhuis, maar over haar hele leven. […] De Anne Frank stichting ergerde zich aan een aantal hardnekkig terugkerende fouten in de afgelopen verfilmingen. In deze speelfilm zullen deze fouten gecorrigeerd worden, zodat we voor het eerst een juiste en waarachtige verfilming van het leven van Anne Frank zullen krijgen.

Door recent onderzoek en gesprekken met getuigen zijn er onlangs een aantal nieuwe inzichten over Anne bekend, meldt Ruver. Zodra het onderzoek is afgerond, wordt bekendgemaakt om wat voor feiten het gaat

Een percentage van de opbrengst van de film zal naar de Anne Frank stichting gaan.

De enige echte filmbeelden van Anne Frank

Op deze bewerkte archieffoto hangen de opvarenden aan de…
[caption id="attachment_17491" align="alignleft" width="265"]Piet MeerburgHet dagelijks bestuur van het centrum Amsterdam neemt…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: