‘Nederlandse wolf’ straks te zien in Naturalis

De wolf die vorig jaar maart in Nederland voor enige ophef zorgde, krijgt – in opgezette vorm – een plek in Naturalis in Leiden. Ellen van Norren van ‘Wolven in Nederland’ heeft dat zondagochtend gezegd in het radioprogramma Vroege Vogels.

De wolf werd vorig jaar verschillende keren gesignaleerd in de provincies Drenthe en Groningen. Het dier kreeg veel aandacht in de media. Begrijpelijk want het was 150 jaar geleden dat in onze contreien in het wild een wolf werd gespot. Na enkele weken verdween het dier van de radar. Later bleek de wolf in Duitsland te zijn doodgereden. Het dier werd daar bekend als de Wandelwolf.

Nadat dit bekend werd, probeerde Ellen van Norren de wolf te traceren, in de hoop dat hij nog opgezet kon worden. Het dier bleek uiteindelijk in Hannover in een vriezer te zijn bewaard door een lokaal ‘wolvenbureau’. Van Norren nam vervolgens contact op met Naturalis en dat bleek het dier wel in de collectie op te willen nemen.

Naturalis is al enige tijd bezig met de preparatie van het dier. De opgezette wolf is er naar verwachting vanaf komend voorjaar te bewonderen.

David Bowie in 1975 (RCA Records)
De invloedrijke Engelse popmuzikant en kunstenaar David Bowie is zondag op 69-jarige…
Kasteel Radboud, Medemblik - cc
Het Rijk heeft vrijdag 29 monumenten overgedragen aan de Nationale Monumentenorganisatie (NMo). Het gaat…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: