Negentiende-eeuwse niersteen geveild

De niersteen

Bij veilinghuis Christie’s in Amsterdam zijn de afgelopen dagen enkele bijzondere objecten geveild. Zo werd er bijvoorbeeld een negentiende-eeuwse niersteen verkocht.

De niersteen, met een doorsnede van acht centimeter, werd afgehamerd op 2375 euro. Vermoed wordt dat het om een niersteen van een antilope of geit gaat. In de negentiende eeuw werden dit soort stenen soms als talisman gebruikt omdat ze volgens de overlevering genezende krachten zouden bezitten.

Bij Christie’s gingen meer bijzondere objecten ter veiling. Een zilveren veer die in 1753 werd uitgereikt aan de allerbeste leerlingen van de Latijnse school in Amsterdam bracht 12.500 euro op. De zesentwintig centimeter lange veer vond

- advertentie -een Nederlandse koper.

Ook antiek uit verre oorden deed het de afgelopen dagen goed. Topstuk was een Chinees album dat in 34 aquarellen het proces van de porseleinproductie in beeld bracht. Het album, eind achttiende eeuw gemaakt voor de Europese markt, bracht met 91.000 euro ruim zes keer meer op dan verwacht.

Willem Blaeu - Gravure Jeremias FalckVolgens promovenda Djoeke van…
Biografieprijs 2012Woensdag is de shortlist van de Biografieprijs van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: