NEMO is leukste museum voor kinderen

NEMO in Amsterdam - cc  Velvet

NEMO in Amsterdam – cc Velvet

Museuminspecteurs in de leeftijd tot en met twaalf jaar hebben Science Center NEMO in Amsterdam uitgeroepen tot het leukste museum van Nederland. Het museum stoot daarmee na twee jaar het Discovery Center Continium in Kerkrade van de troon.


Museuminspecteurs

Museuminspecteurs

Museuminspecteurs is een initiatief van de ANWB en de Nederlandse Museumvereniging, speciaal voor kinderen tot en met twaalf jaar. Sinds november 2011 worden er musea door kinderen gekeurd en elk jaar krijgt het museum met de beste cijfers de titel Beste Kidsproof Museum. De afgelopen twee jaar ging de titel naar het Discovery Center Continium. Nu is er met NEMO dus een nieuwe winnaar.

Dit museum kreeg van de inspecteurs het hoogste gemiddelde cijfer: een 9. Michiel Buchel, directeur van NEMO is blij met de titel:

“NEMO is een museum voor alle leeftijden. We zijn trots dat zo’n grote groep jonge bezoekers ons op deze manier laat weten dat ze waarderen wat we doen!”

Het museum won de prijs overigens zeer nipt. NEMO kreeg een gemiddeld cijfer van 8,958. Archeon werd tweede met een cijfer van 8,952.

- advertentie -

In een jaar tijd vulden 2.364 museuminspecteurs in totaal 3.893 inspectierapporten van 367 verschillende Nederlandse musea in op museuminspecteurs.nl

Jacques Henri Lartique, Zissou Taking Off In His Homemade Aeroplane Le “ZYX 24” | (Papa, Joie Zissou Le Fermier Rouzat, Sept. 1910) | Photographie J.H. Lartigue © Ministére de la Culture France | AAJHL | Purchased with the support of Baker & McKenzie Amsterdam N.V.
De volledig gerenoveerde Philipsvleugel van het Rijksmuseum in Amsterdam opent op 1…
Le cirque, Georges Seurat (1859 - 1891) With an exceptional loan from Musée d’Orsay, Parijs
Le chenal de Gravelines, Grand-Fort-Philippe, 1890, Georges Seurat (1859-1891)…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: