Nevada

Vlag van Nevada

Vlag van Nevada


Staat in het oosten van Amerika met de bijnaam The Silver State. Nevada heeft een oppervlakte van 286.585 km² en ongeveer 2,4 miljoen inwoners. Carson City is de hoofdstad van de stad.

Voor de komst van Europese kolonisten werd het gebied van de huidige staat Nevada bewoond door verschillende indianenstammen. Bekend is dat Spaanse missionarissen in 1776 het gebied binnendrongen. In 1825 volgde een ontdekkingsreis van de bonthandelaar Peter Skene Ogden, een ontdekkingsreiziger van de Hudson Bay Compagnie in Canada. Ogden maakte in 1828 opnieuw een reis door het gebied.

Vanuit het zuiden werd het gebied rond diezelfde tijd onderzocht door de jager en ontdekkingsreiziger Jedediah Smith.

- advertentie -
De staat Nevada in het rood gemarkeerd

De staat Nevada in het rood gemarkeerd

Nadat in Californië in 1849 goud is ontdekt kwam de kolonisatie van Nevada pas echt op gang. Tien jaar hierna (1859) werd in Nevada de Comstock Lode ontdekt, een rijke zilver- en goudmijn.

Nevada werd in 1861 verheven tot territorium. Het gebied scheidde zich toen af van het Utah-territorium waar het tot dat moment bijhoorde en nam ook de huidige naam aan: Nevada, een Spaans woord dat ‘besneeuwd’ betekent. Op 31 oktober 1864 trad Nevada als staat toe tot de Unie.

Zegel en motto van de Amerikaanse staat NevadaVlag & motto
De vlag van de staat Nevada bestaat uit een blauw veld met in de linkerbovenhoek een witte ster omringd door enkele takken grijze salie en de naam van de staat. Boven de ster staan in een goudkleurig lint de woorden Battle Born. Dit verwijst naar het feit dat Nevada tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog als staat toetrad tot de Unie.

Link:

Vlag van Nebraska
Vlag van Nebraska Amerikaanse staat met de bijnaam Cornhusker…
Vlag van New Jersey
Vlag van New Jersey Staat in het oosten van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: