New Jersey

Vlag van New Jersey

Vlag van New Jersey


Staat in het oosten van Amerika met de bijnaam Garden State. New Jersey heeft een oppervlakte van 22.608 km² en ongeveer 9 miljoen inwoners. Trenton is de hoofdstad van de staat.


De staat werd voor het eerst gekoloniseerd door Zweden en Hollanders. De Hollanders vestigde zich in het noorden van de huidige staat New Jersey en de Zweden in het zuidelijke deel. In 1655 veroverden de Hollanders de kolonies van de Zweden, maar enkele jaren later (1664) moesten ze al hun kolonies in het gebied afstaan aan de Engelsen.


De staat New Jersey in het rood gemarkeerd

De staat New Jersey in het rood gemarkeerd

Nadat de staat in Engelse handen gekomen was verdeelde de hertog van York het gebied tussen de rivieren de Hudson en de Delaware aan twee van zijn beschermelingen: John Lord Berkeley en Sir George Carteret. Het oosten van de kolonie werd gekoloniseerd door puriteinen, maar in het westen breidden de quakers hun invloed uit, wat leidde tot een verdeling in twee gebieden, die pas in 1702 werden verenigd, toen New Jersey een kroonkolonie werd.

- advertentie -

New Jersey was tijdens de Amerikaanse Revolutie (1775-1783) zeer verdeeld.

De staat trad op 18 december 1787, als derde, als staat toe tot de Unie.

Vlag & motto
Op de geelbruin gekleurde vlag van de staat New Jersey is in het midden het wapen uit het zegel van de staat te inden. De reden dat de vlag geelbruin is ligt hem in het feit dat George Washington op 2 oktober 1777 bepaalde dat de legertroepen van het gebied in Jerseyblauwe uniformen met geelbruine randen moesten lopen. De vlag werd op 11 maart 1896, tijdens de General Assemblee, in gebruik genomen.


Link:

Vlag van Nevada
Vlag van Nevada Staat in het oosten van Amerika…
Vlag van New Mexico
Vlag van New Mexico De Amerikaanse staat New Mexico…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: