NHM lanceert plaatsen van herinnering: xwashier

xwashier

Het Nationaal Historisch Museum (NHM) heeft maandag de iPhone-applicatie xwashier gelanceerd. Met deze applicatie kunnen iPhone-gebruikers op tientallen plekken in Nederland filmpjes bekijken over de geschiedenis van Nederland.

Het NHM wil in Nederland een groot netwerk van zogenaamde ‘plaatsen van herinneringen’ ontwikkelen. Ieder jaar moeten er vijftig nieuwe plaatsen en gebeurtenissen, steeds rond een bepaald thema, toegankelijk worden gemaakt voor het publiek. Dit jaar is het thema Land en water.Via plaatsen als Lobith, Ane, Frederiksoord, ’s-Graveland en waterbouwkundige hoogtepunten als de Deltawerken, de Afsluitdijk en de Pannerdensche Kop belicht het NHM de geschiedenis van Nederland waterland.

- advertentie -

Met de speciaal ontwikkelde gratis iPhone-applicatie kunnen op de locaties zelf zogenaamde markers gescand worden. De gebruiker krijgt vervolgens een filmpje voorgeschoteld waarin Hans Goedkoop, presentator van televisieprogramma Andere Tijden, een en ander vertelt over de betreffende locatie. Hierna worden er historische film- en televisiefragmenten getoond.

De video’s zijn niet alleen op de plek zelf te bekijken maar ook op de website www.xwashier.nl. Deze website vervangt de eerder gelanceerde website plaatsen.innl.nl.

Introductievideo xwashier

Bliscy.plMyHeritage, een sociaal netwerk en genealogiewebsite, heeft de Poolse…
Afb: Still YouTubeIn Amerika is onlangs onbekend filmmateriaal van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: