Nieuw Anne Frank-centrum in Frankfurt

In Frankfurt komt een nieuw Anne Frank-centrum. Dat hebben het Anne Frank Fonds in Basel en het Joods Museum in Frankfurt bekendgemaakt.

Het Anne Frank-centrum wordt opgericht door het Joods Museum in Frankrijk. Het museum heeft onlangs overeenstemming bereikt met het Anne Frank Fonds in Basel. Dit fonds werd na de oorlog door Otto Frank, de vader van Anne, opgericht.

Het archief van het in Zwitserland

- advertentie -gevestigde fonds wordt in permanente bruikleen gegeven aan het nieuwe Anne Frank-centrum. Ook worden er verschillende schilderijen, foto’s, meubels en brieven in bruikleen gegeven. Het beroemde dagboek van Anne Frank blijft in Amsterdam omdat het daar geschreven is. Het is de bedoeling dat het nieuwe centrum de deuren in 2015 zal openen.

Het Anne Frank Fonds had voor het centrum verschillende locaties op het hoog. Uiteindelijk is dus voor Frankfurt gekozen. Anne Frank werd in 1929 in deze Duitse stad geboren. Enkele jaren later kwam Hitler in Duitsland aan de macht en vertrok het gezin Frank naar Aken, dichtbij de Nederlandse grens.

Nog wat later verhuisde de familie naar Amsterdam. Daar hield Anne Frank als onderduikster vanaf haar dertiende verjaardag een dagboek bij. Twee jaar later overleed ze in concentratiekamp Bergen-Belsen. Ze was op dat moment een naamloze dode, een van de miljoenen onschuldigen die door de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog werden vermoord. Vanwege haar dagboek werd ze na de oorlog een van de symbolen van de Holocaust.

Oorlogsbegraafplaats Benghazi - Foto: CWGCOp de oorlogsbegraafplaats van het…
De wijk na het bombardement - Foto: Gemeente Den…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: