Nieuw cultureel programma rond Nederlands-Indië en Indonesië

Reünie- en congrescentrum Kumpulan – Foto: Defensie

Op landgoed Bronbeek in Arnhem worden vanaf half november themadagen gehouden waarbij de historie en cultuur van het voormalige Nederlands-Indië en het huidige Indonesië centraal staan.

De themadagen worden georganiseerd door de Stichting Klein Bronbeek en de Stichting Indisch Erfgoed. Deze stichtingen werken samen met het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek. Het programma van de themadagen is steeds gericht op de historie, cultuur en literatuur van het voormalige Nederlands-Indiëen het huidige Indonesië.

- advertentie -

De eerste themadag, getiteld Op de boot, wordt op zondag 13 november gehouden. Hierna volgen de themadagen De VOC in Oost-Indië (15 januari 2012), De koloniale macht in Nederlands-Indië (19 februari 2012) en Soerabaja (18 maart 2012).

De dagen worden gehouden in reünie- en congrescentrum Kumpulan op Landgoed Bronbeek. Meer informatie via www.bronbeek.nl en www.indischerfgoed.nl

Charles Breijer - Foto: Nederlands FotomuseumDe Nederlandse verzetsstrijder en…
Interviewproject Nederlandse VeteranenHet Veteraneninstituut heeft donderdag vijfhonderd interviews met…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: