Nieuw: Davidsfonds Geschiedenisprijs

Campagnebeeld voor de Nacht van de Geschiedenis (ontworpen door Jan Van Der Veken)

Ter gelegenheid van de tiende editie van de Vlaamse Nacht van de Geschiedenis (20 maart 2012) heeft het Davidsfonds een nieuwe prijs in het leven geroepen: de Davidsfonds Geschiedenisprijs.

De prijs wordt vanaf nu jaarlijks uitgereikt aan een persoon die het jaar daarvoor de geschiedenis op de “meest toegankelijke en originele manier naar een breed publiek in Vlaanderen heeft gebracht”. Dit zonder daarbij de inhoudelijke kwaliteit uit het oog te hebben verloren.- advertentie -

Fietsen langs artisanale brouwerijen

Winnaars, zo vindt het Davidsfonds, moeten de uitstraling van geschiedenis of een duidelijk historisch onderwerp bij veel mensen op een positieve manier hebben beïnvloed. Instellingen of organisaties kunnen de prijs niet winnen. Maar de winnaar kan wel verbonden zijn aan een erfgoedorganisatie.

De laureaat krijgt symbolisch 2012 euro, een bedrag dat elk jaar met een euro wordt vermeerderd. De jury bestaat uit vier journalisten, vier professoren en vier mensen uit middenveldorganisaties uit de erfgoedsector.

Op maandag 5 maart 2012 wordt de shortlist van de Davidsfonds Geschiedenisprijs 2012 gepresenteerd. Twee weken later wordt de winnaar van de prijs bekendgemaakt.

Nacht van de Geschiedenis

De tiende Nacht van de Geschiedenis wordt gehouden op dinsdag 20 maart 2012. Op zo’n 220 plaatsen in heel Vlaanderen worden dan geschiedenisactiviteiten gehouden.

Naast de introductie van de Davidsfonds Geschiedenisprijs is dit jaar ook het zogenaamde Nacht van de Geschiedenis-bier nieuw. Daarnaast verschijnt op De Nacht van de Geschiedenis een nieuw bierboek: Fietsen langs artisanale brouwerijen, een fietsgids over Vlaamse en Nederlandse microbrouwerijen.

Detail van de kaartBij een antiquariaat in Breda is…
Huygens INGHet Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (Huygens ING)…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: