Nieuw entreegebouw voor Paleis Het Loo

Paleis Het Loo neemt op dinsdag 19 april een nieuw entreegebouw in gebruik.

Volgens de culturele instelling ademt het nieuwe gebouw een sfeer uit die “in overeenstemming is met de allure van het eeuwenoude paleis en het historische stallencomplex”. Het entreegebouw is gebouwd naar een ontwerp van architect Koen van Velsen en herbergt niet alleen de kassa, maar ook een informatie- en winkelbalie. Op de wand worden permanent filmbeelden vertoond die een beeld geven van de sfeer in en rond het paleis gedurende de verschillende jaargetijden.Een nieuwe entree was nodig omdat het oude houten kassahuisje van Paleis Het Loo niet meer aan de ARBO-eisen voldeed. Vier jaar geleden presenteerden vier architectenbureau’s een plan voor een nieuwe entree. Uiteindelijk werd voor het ontwerp van Koen van Velzen gekozen. Paleis Het Loo:

- advertentie -

Door de situering op de kop van de hoofdlaan die naar het paleis leidt, ziet men vanuit het entreegebouw direct het museum in de verte liggen en is een natuurlijker verbinding tussen de diverse gebouwen tot stand gebracht.

Rond het nieuwe gebouw zijn honderd grote rododendrons geplaatst. Deze zijn aan het paleis aangeboden door het Nationale Park De Hoge Veluwe.

centraal-museum-1521-altaarstuk-detail
Detail van het middenpaneel (bruikleen Stichting Van Baaren)Donderdag keert…
Foto: Natura DocetBij uitgeverij Walburg Pers verschijnt begin juni…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: