Nieuw entreesysteem voor Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis in Amsterdam heeft vanaf 1 mei een nieuw entreesysteem. Een deel van de dag is het museum voortaan alleen toegankelijk voor bezoekers die online een kaartje hebben gekocht.

Garance Reus-Deelder, zakelijk directeur Anne Frank Stichting:

“De rij voor het Anne Frank Huis is een begrip. Bezoekers staan vaak geduldig te wachten om de onderduikplek van Anne Frank te kunnen zien en ervaren. Dat blijft bijzonder. De laatste jaren zien we dat de belangstelling en daarmee ook de wachttijd flink toeneemt. Door een deel van de dag alleen entree te bieden voor degenen die een ticket met tijdsaanduiding hebben, kunnen we meer bezoekers de gelegenheid bieden om het museum te bezoeken zonder in die bekende rij te hoeven staan. Maar bezoekers die zich niet op een tijdstip willen vastleggen, blijven we de mogelijkheid bieden om het museum spontaan te bezoeken, later op de dag.”

Van 9.00 tot 15.30 uur kunnen bezoekers het Anne Frank Huis straks alleen met een online kaartje met tijdsaanduiding bezoeken. Van 15.30 uur tot sluitingstijd (in de zomermaanden 22.00 uur) kunnen bezoekers het Anne Frank Huis zonder online kaartje bezoeken en een kaartje kopen bij de ingang van het museum.

Overzicht: Boeken over Anne Frank

- advertentie -
philips-meisje
Bij uitgeverij Atlas Contact is deze week het boek Philips-meisje van Kamp…
PORTRET VAN HAGIWARA SAKUTARŌ, Onchi Kōshirō (1891-1955). Kleurenhoutsnede op papier, 1949, P0109. Collectie Elise Wessels – Nihon no hanga
Komende zomer toont het Rijksmuseum 170 Japanse prenten. De werken zijn afkomstig…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: