Nieuw filmmuseum opent deuren in april

Het museumpand – Foto: CC/Marion Golsteijn

Het nieuwe Filmmuseum EYE opent op 5 april de deuren voor het publiek. Het EYE Film Instituut Nederland heeft dat maandag bekendgemaakt.

Het museum heeft als huisvesting een bijzonder gebouw aan de noordoever van het IJ in Amsterdam. Het pand is ontworpen door het Weense architectenbureau Delugan Meissl.

EYE onstond eind 2009 door de fusie van het Filmmuseum, het Nederlands Instituut voor Filmeducatie, de Filmbank en Holland Film.

- advertentie -Vanaf 5 april kan het publiek in het nieuwe filmmuseum terecht. Er zijn dan vier filmzalen, een tentoonstellingsruimte van 1200 vierkante meter, een interactieve ruimte, een winkel en een café-restaurant.

In een nabijgelegen publieksgebouw van EYE wordt een collectiecentrum gerealiseerd voor taken als restauratie, conservering en onderzoek. Ook de filmbibliotheek wordt hier gevestigd.

De openingstentoonstelling van het nieuwe museum is getiteld Found Footage: Cinema Exposed en laat zien hoe filmmakers en kunstenaars nieuwe werken creëren door gebruik te maken van gevonden bewegend beeld.

titanic-maritiem1-gr
Voor- en achterzijde van een ansichtkaart die George Reuchlin…
[caption id="attachment_13143" align="alignleft" width="265"]Liefdesbrief, Johannes Vermeer 1669-1670 - Rijksmuseum AmsterdamHet Rijksmuseum presenteert…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: