Nieuw gebouw Gelders Archief geopend

Prinses Margriet opent het nieuwe gebouw van het Gelders Archief

Prinses Margriet opent het nieuwe gebouw van het Gelders Archief

Het Gelders Archief in Arnhem heeft sinds vrijdag een nieuw gebouw. Het nieuwe pand is officieel geopend door prinses Margriet.


De nieuwe huisvesting bevindt zich aan de Westervoortsedijk in de Gelderse hoofdstad. Volgens de archiefinstelling gaat het om het meest energiezuinige archiefgebouw in Nederland. Het energieverbruik is onder meer laag door het gebruik van warmtepompen en ramen van drie lagen glas.

Prinses Margriet opende het nieuwe gebouw vrijdag met het starten van een filmtrailer. Hierna kreeg de prinses een boek overhandigd waarin bijzondere stukken uit de collectie van het Gelders Archief zijn opgenomen.

Op zondagmiddag 22 september staan de deuren van het Gelders Archief open voor het publiek. Bezoekers kunnen tijdens deze open dag kennismaken met de innovaties van het nieuwe archiefpand en deelnemen aan rondleidingen.

- advertentie -
Libris Geschiedenis Prijs 2013Nog vijf boeken maken kans…
De keerzijde van de keizer - Agave KruijssenHet…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: