Nieuw magazine over Haagse geschiedenis

Komend najaar verschijnt er een nieuw geschiedenismagazine dat helemaal in het steken staat van de Haagse historie. Het magazine is een initiatief van eenentwintig historische verenigingen en de erfgoedinstellingen van Den Haag.

Haagse Historie

Haagse Historie

Het eerste nummer van Haagse Historie verschijnt op 24 september 2016. Daarin zullen onder meer artikelen te vinden zijn over de geschiedenis van het Malieveld en over graaf Willem II van Holland (1165-1222), de man die het Binnenhof liet ombouwen tot een kasteel. Verder beloven de makers een artikel over de 300 Scheveningse vissers die tijdens de Eerste Wereldoorlog om het leven kwamen en een stuk waarin uitgelegd wordt dat Den Haag aan de basis stond van de Nederlandse commerciële luchtvaart. Iets wat tamelijk onbekend is, mede doordat de Hofstad de strijd om een internationaal vliegveld verloor van Amsterdam en Rotterdam.

Parlementair journalist Ferry Mingelen heeft een vaste column in het magazine en stadshistoricus Wim Willems zet in iedere uitgave bijzondere Hagenaars en Hagenezen uit het verleden in de spotlights.

Haagse Historie Quiz

Haagse Historie heeft subsidie gekregen van de gemeente Den Haag en Fonds 1818 om de eerste nummers uit te brengen. Het is de bedoeling dat het blad vier keer per jaar verschijnt. Hoofdredacteur is historicus Bas Kromhout. Hij werkte eerder onder meer voor het Historisch Nieuwsblad.

- advertentie -

Ter gelegenheid van de lancering van het nieuwe blad wordt op 24 september in de Centrale Bibliotheek in Den Haag een Haagse Historie Quiz gehouden, gepresenteerd door Joost Karhof.

Zie ook: www.haagsehistoriemagazine.nl
Artikelen over de geschiedenis van Den Haag
Boek: Het Den Haag Boek – Maarten van Doorn

Portret van Europa op het nieuwe biljet van 50 euro
De Europese Centrale Bank (ECB) heeft vanmiddag bekendgemaakt hoe het nieuwe bankbiljet…
Willekeurige foto van een oud zweefvliegtuig
De minister van Cultuur heeft geld beschikbaar gesteld voor het zichtbaarder maken…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: