Nieuw oorlogsmuseum in Bastogne

Geallieerden in Bastogne, 26 december 1944 – Foto: US Army

Het Belgische Bastogne (Bastenaken) heeft vanaf aankomende zaterdag een nieuwe museum, het 101st Airborne Museum Le Mess.

Het museum besteedt aandacht aam de Slag om de Ardennen in december 1944 en is gehuisvest in een voormalige officiersmess van het Belgische leger. Vanuit dit historische pand verzorgde het Rode Kruis tijdens en na de oorlog medische hulp aan geallieerde soldaten en inwoners van Bastogne.

In het museum staat de 101ste Airborne Divisie centraal. Deze Amerikaanse luchtlandingsdivisie werd tijdens

- advertentie -de Tweede Wereldoorlog onder meer ingezet bij de Slag om Bastogne (Bastenaken).

Het oorlogsmuseum in Bastogne wordt gerund door een Nederlands echtpaar. Te zien zijn onder meer de privécollectie van museumeigenaar Hans van Kessel en privécollectie van enkele inwoners van Bastogne. Vanuit het museum worden ook zogenaamde Battlefield Tours georganiseerd.

De opening wordt zaterdag onder meer bijgewoond door de Amerikaanse ambassadeur in België, afgevaardigden van het Amerikaanse en Belgische leger en een aantal Amerikaanse veteranen.

Het Leinawald, iets ten oosten van Altenburg - Afb:…
[caption id="attachment_12837" align="alignleft" width="265"]Foto: PolitieHet dorp Nieuwerkerk aan den IJssel (Zuid-Holland) is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: