Nieuw tapijt voor Amsterdam Museum

Het tapijt in de Schuttersgalerij van het Amsterdam Museum

Het tapijt in de Schuttersgalerij van het Amsterdam Museum

Het Amsterdam Museum heeft in samenwerking met Voordekunst en kunstenaar Barbara Broekman een bedrag van 22.180 euro bijeen weten te brengen voor de vernieuwing van het tapijt ‘Mijn stad; een feest van verscheidenheid’. Op deze veertig meter lange loper van Broekman zijn alle 179 nationaliteiten te vinden die in Amsterdam wonen.

De afgelopen twee jaar is het tapijt in de vrij toegankelijke Schuttersgalerij door anderhalf miljoen mensen bewandeld. Dankzij de geslaagde crowdfundingsactie kan het huidige kleed vervangen worden door een sterker en duurzamer exemplaar. Het nieuwe tapijt wordt naar verwachting nog dit najaar gelegd.

Mijn stad; een feest van verscheidenheid, zoals het tapijt heet, bestaat uit 179 elementen die verwijzen naar alle nationaliteiten die in Amsterdam wonen. Elk element is afgeleid van textiele tradities uit de verschillende landen. Het tapijt geeft op deze manier een beeld van de hedendaagse stad en laat volgens het Amsterdam Museum zien dat verschillende nationaliteiten samen een dynamisch geheel kunnen vormen.

Kinderen worden per schip naar Friesland gebracht, Den Haag (1944-1945)
Originele kariatide in het British Museum - cc

[caption id="attachment_44026" align="alignnone" width="1024"] Parthenon - cc

Ze zijn al jaren inzet van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: