Nieuwe archeologische vindplaats ontdekt in Flevoland

AWN-er op zoek – Foto: Nieuw Land

Ten oosten van Dronten (Flevoland) is een nieuwe archeologische vindplaats ontdekt. De vindplaats dateert vermoedelijk uit de late steentijd of vroege bronstijd (circa 3000-2000 jaar voor Chr.). Dat meldt Nieuw Land Erfgoedcentrum dinsdag.

Naar aanleiding van een vondstmelding uit het verleden gingen amateurarcheologen van de Archeologische Werkgemeenschap voor Nederland (afdeling Flevoland) onlangs samen met de archeologische medewerker van Nieuw Land, op nader onderzoek uit. Op de vindplaats



vonden zij onder andere bewerkt vuursteen, verbrand bot en houtskool. De vindplaats bevindt zich aan de Oude Bosweg, ten oosten van Dronten.

- advertentie -

Volgens Nieuw Land kunnen de vondsten duiden op een nederzetting.

In de directe omgeving van de vindplaats zijn ook brokken ijzeroer gevonden. Dit kan een aanwijzing zijn voor een in de ondergrond aanwezige stroomgeul van een oude beek. Het gevonden houtskool wordt binnenkort beter bekeken door middel van koolstof-14 datering. Daar zal een nauwkeurige datering van de vindplaats uit voortkomen.


Vuursteen vondsten – Foto: Nieuw Land


mechanisme-van-antikythera-gr
Antikythera mechanisme - Foto: CCHet Nationaal Archeologisch Museum in…
helperlinie-yt
Still YouTubeIn Groningen zijn onlangs restanten blootgelegd van de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele app



Geschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:



Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.net



Download onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: