Nieuwe beelden moordenaar Martin Luther King opgedoken

James Earl Ray

In Amerika zijn onbekende videobeelden opgedoken van James Earl Ray (1928-1998), de man die veroordeeld werd voor de moord op mensenrechtenactivist Martin Luther King.

De beelden doken al twee jaar geleden op in het archief van Shelby County tijdens het digitaliseren van oud filmmateriaal. De afgelopen tijd zijn de beelden in New York onderzocht en deze week werden ze vrijgegeven.


De video is gemaakt op 19 juli 1968, ongeveer drie maanden na de moord op Martin Luther King. Te zien is hoe James Earl Ray per vliegtuig vanuit Londen, waar hij werd opgepakt, wordt overgebracht naar de Verenigde Staten. Ook is te zien hoe agenten de moordenaar naar de gevangenis van Memphis brengen.

- advertentie -

Sluipschutter

In 1968 was Martin Luther King bezig een mars van armen naar Washington voor te bereiden. Hij werd toen echter weggeroepen om stakende vuilnismannen in Memphis te steunen. Een dag nadat hij in Memphis ongeveer tweeduizend volgelingen had toegesproken, werd Martin Luther King op het balkon van het Lorraine Motel doodgeschoten door een sluipschutter.

James Earl Ray bekende in 1969 dat hij de moord had gepleegd. Korte tijd later trok hij deze verklaring echter weer in, maar hij werd toch veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Familie van Martin Luther King geloofde overigens niet dat James Earl Ray de moordenaar was. Zij dachten dat King slachtoffer was van een samenzwering. Soms wordt beweerd dat zowel de FBI als de CIA te maken hebben gehad met de moord, aangezien biede diensten een lastercampagne voerden tegen Martin Luther King.

Gerelateerde boeken:

Afbeelding uit de strip - Afb: prospectus Striptekenaar Typex,…
marilyn-monroe-halsman-265
De geveilde foto van Marilyn Monroe - Foto: Sotheby'sBij…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: