Nieuwe boekenreeks over militaire geschiedenis Nederland

De Tachtigjarige Oorlog – Van opstand naar geregelde oorlog

Woensdag verschijnt het eerste deel van een nieuwe boekenreeks over de militaire geschiedenis van Nederland. Het eerste deel is gewijd aan de Tachtigjarige Oorlog.

De boeken zijn bedoeld voor een breed publiek en verschijnen bij uitgeverij Boom. Drijvende kracht achter uit de uitgaven is het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH). In totaal verschijnen er zes boeken. Hierin zal de historie van de Nederlandse krijgsmacht in Europa en overzee beschreven worden.

Het eerste deel heeft als titel De Tachtigjarige Oorlog – Van opstand naar geregelde oorlog. Net als in de nog te verschijnen delen gaat dit boek in op het strijdverloop en probeert het te verhelderen hoe geld, bewapening en materieel, maar vooral het denken en doen van soldaten en zeelui de oorlogvoering bepaalden.

- advertentie -

Dit deel bevat onder meer bijdragen van Olaf van Nimwegen, Louis Sicking, Ronald Prud’homme van Reine en Adri van Vliet.

Deel 1:
De Tachtigjarige Oorlog
Van opstand naar geregelde oorlog
1568-1648

Deel 2:
Krijgsmacht en handelsgeest
Om het machtsevenwicht in Europa
1648-1813

Deel 3:
De verdediging van Nederland
Een kleine krijgsmacht tussen grote mogendheden
1814-1949

Deel4:
In geallieerd verband
Koude Oorlog en wereldwijde inzet
1949-2017

Deel 5:
Oorlogen overzee
Militair optreden door compagnie en staat buiten Europa
1595-1814

Deel 6:
Krijgsmacht en kolonie
Opkomst en ondergang van een koloniale mogendheid
1814-2010

Foto: Braziliaanse KoortsMomenteel werken twee enthousiaste documentairemakers, historicus/freelance journalist…
Generaal Spoor - Jaap de MoorDe biografie over generaal…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: