Nieuwe bril voor Majoor Bosshardt

Majoor Bosshardt

Majoor Bosshardt

Het beeld van majoor Bosshardt op de Oudezijds Voorburgwal in Amsterdam krijgt donderdag een nieuwe bril. Dat meldt het Parool.


Een maand geleden werd het beeld ontdaan van zijn bril door een onbekende vandaal, maar inmiddels is er een nieuwe gemaakt. Deze wordt donderdag om tien uur op het beeld geplaatst. De nieuwe bril is een stuk steviger dan de oorspronkelijke waardoor het vandalen lastiger is gemaakt om het onderdeel van het opnieuw van het beeld te rukken.

Majoor Bosshardt werd in Nederland bekendheid door haar werk bij het Leger des Heils. Voor haar werk ontving zij meerdere onderscheidingen. In 1966 werd zij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

In 1975 ontving de majoor de Zilveren Eremedaille van de stad Amsterdam en in 2009 werd ze verkozen tot de Grootste Amsterdammer Aller Tijden.

- advertentie -
DO Den Haag - Foto: CC/Alex van Buuren
Zuiderparkstadion van ADO Den Haag in 2004Het is…
Tripoli, Libanon - Foto: CC
Tripoli, Libanon - Foto: CCNadat in een historische…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: