Nieuwe cast Soldaat van Oranje compleet

Soldaat van Oranje – De Musical

De nieuwe cast van de musical Soldaat van Oranje is compleet. De producent heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

Scriptschrijver Edwin de Vries is toegevoegd aan de cast van de musical die vanaf 31 augustus weer te zien is in theater De TheaterHangaar op vliegbasis Valkenburg. De Vries zal verschillende keren de rol van François van ’t Sant, de persoonlijk secretaris van koningin Wilhelmina, overnemen van zijn broer Bart.

Een deel van de cast moest vervangen

- advertentie -worden omdat een aantal acteurs vanwege de verlenging van de musical afhaakte. Zij hadden al verplichtingen voor het nieuwe theaterseizoen. De rol van Erik Hazelhoff Roelfzema wordt in het nieuwe seizoen vertolkt door Julian Looman en de rol van koningin Wilhelmina zal afwisselend gespeeld worden door Anne-Wil Blankers, Petra Laseur, Els Ingeborg Smits en Sylvia Poorta.

De musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema (1917-2007), beter bekend als de ‘Soldaat van Oranje’. Als jongeman maakte deze Nederlander in 1941 de oversteek naar Engeland. Daar raakte hij verwikkeld in allerlei intriges en maakte hij kennis met de geheime diensten. Tijdens de oorlogsjaren voerde de ‘Soldaat van Oranje’ verschillende nachtelijke landingen uit en ook nam hij deel aan een luchtaanval op Berlijn. Nadat het zuiden van Nederland was bevrijd, werkte hij daar als adjudant van koningin Wilhelmina.

Soldaat van Oranje – De Musical gaat op 31 augustus voor de tweede keer in première.

Sandor Kepiro - Foto: Still YouTubeDe hoogbejaarde Hongaar Sandor…
Milo Anstadt - Foto: Printscreen YouTubeIn Amsterdam is afgelopen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: