Nieuwe directeur voor Zaans Museum

Het Zaans Museum in Zaandam heeft vanaf volgend jaar een nieuwe directeur: Jan Hovers. Hij volgt Fokelien Renckens-Stenneberg op, die binnenkort met pensioen gaat.

Jan Hovers (56) is momenteel nog directeur van het Airborne Museum in Arnhem. Daarvoor werkte hij onder meer bij de Anne Frankstichting en het Amsterdams Historisch Museum. Stichting Zaans Museum over de nieuwe directeur:

“Onder zijn leiding wist het Airborne Museum het bezoekersaantal naar 100.000 te brengen, hetgeen een aantal is dat ook in het verschiet ligt bij het Zaans Museum nu daar de inrichting geheel vernieuwd is en zeker een groter publiek zal gaan trekken.”

Despotiko (iefimerida.gr)
Het onbewoonde Cycladen-eilandje Despotiko, ten westen van Antiparos, wordt binnenkort een openluchtmuseum…
Ruth Orkin, American Girl in Italy, 1951 © Ruth Orkin. Courtesy of Howard Greenberg
Ruth Orkin, American Girl in Italy, 1951 ©…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: