Dark
Light

Van Gogh Museum

Museum aan het Museumplein in Amsterdam dat gewijd is aan de Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh. Behoort met circa 1,6 miljoen bezoekers per jaar, tot de best bezochte musea van Nederland. De verzameling van het museum bevat ruim tweehonderd schilderijen, vijfhonderd tekeningen en zevenhonderd brieven van Vincent van Gogh, alsmede diens verzameling Japanse prenten, en de bibliotheek omvat meer dan 23.000 werken. Leestip: boek over het vernieuwde Van Gogh Museum
Voelmaquette in het Van Gogh Museum

Van Gogh Museum heeft voelbare maquette

Het Van Gogh Museum heeft een maquette van het hele museumgebouw laten ontwikkelen die een museumbezoek voor blinde en slechtziende bezoekers eenvoudiger moet maken. Dankzij de 3D-geprinte voelbare maquette kunnen bezoekers het museumgebouw letterlijk aftasten en in kaart brengen.
1 minuut leestijd
Vincent van Gogh, Brief van Vincent van Gogh aan Theo van Gogh met schets van Zaaier met ondergaande zon (verso), Arles, c. 21 november 1888, pen in inkt op papier, 21 x 27 cm, Van Gogh Museum, Amsterdam (Vincent van Gogh Stichting) Brief nummer 722.

Tentoonstelling: Van Goghs mooiste brieven

Vincent van Gogh is niet alleen bekend om zijn kunstwerken, maar ook om zijn brieven, die een intieme blik geven in zijn gedachtewereld en gevoelens. Het Van Gogh Museum toont de komende maanden een veertigtal brieven van Vincent van Gogh, in combinatie met beroemde werken als De aardappeleters (1885), De slaapkamer (1888) en De zaaier (1888).
4 minuten leestijd
×